Slik kan du redusere plastbruken

Slik kan du redusere plastbruken urban twenties

Vi bruker alt for mye plast. Havene er fulle, og byer, gater og strender like så. Her kommer noen tips til hvordan du kan bruke mindre plast i hverdagen.

Bruk bokser og glass i stedet for plastpose
Du trenger ikke legge alle matrester i plastposer. Legg det heller i lufttette bokser eller glass med lokk. Det samme gjelder til nistepakken!

Ha alltid et handlenett i lommen
Det er ikke nødvendig å kjøpe en plastpose for hver gang du er på butikken. Ha heller alltid et handlenett med deg, så slipper du be om pose. Da sparer du en krone eller to også, i tillegg er det mer behagelig å bære på.

Kjøp Q-tips i tre eller gjenbrukbare
Ja, det finnes faktisk! Du kan kjøpe Q-tips i tre, det finnes også i papir – og begge er bedre enn plast. Hvis du bruker Q-tips til fjerning av sminke anbefaler jeg å kjøpe gjenbrukbare. Det har for eksempel LastSwab.

Dropp pose til frukt og grønt
Du trenger ikke pose til all frukt og grønt du legger i handlekurven. Det meste har skall, og det som ikke har skall kan du skylle ordenltig godt før du spiser – noe du egentlig skal gjøre uansett. Hvis du synes det er ekkelt uten pose kan du ta med eget fruktnett.

Ha alltid med egen vannflaske og kaffekopp
Det er ikke nødvendig å kjøpe flaske på flaske med vann og annen leskedrikk, ei er det nødvendig med pappkrus og plastlokk hver gang du vil ha deg en kaffekopp på farten. Sørg uansett for å pante flaskene og sortere avfallet etter bruk.

Dropp sugerør
Sugerør er unødvendig, og det havner fort i havet. Bare dropp det, rett og slett. Og lær barn at det ikke er nødvendig med sugerør.

Bruk engangsservise i annet materaiale enn plast, eventuelt dropp det helt
Skal du grille i parken? Kjøp heller engangsservise i tre, eller ta med piknik-servise som du kan bruke flere ganger. Kopper kan du også ta med hjemmefra.

Har du flere forslag til hvordan vi kan bruke mindre plast? Del det gjerne med oss!

Del dine tanker i kommentarfeltet