Ti ting jeg har lært som 25-åring

Ti ting jeg har lært som 25-åring urban twenties

Jeg skal ikke akkurat påstå at jeg er gammel eller altvitende, men jeg kan påstå at vi blir klokere med årene. Etter fylte 25 har du gått gjennom mye rart, noen mer enn andre. Men vi har alle gått gjennom en ungdomstid og starten på det vi kaller «voksenlivet». Vi har møtt på både utfordringer, fantastiske opplevelser og vanskelige tanker. Selv fylte jeg nylig 25 år, og tenkte jeg skulle dele noen av de tingene jeg har lært nå, som jeg kanskje skulle ønske jeg hadde lært enda tidligere.

Hvis du alltid prøver å være snill og den beste versjonen av deg selv vil ting ordne seg
Ingen ting kommer gratis, men dersom du går inn for å gjøre det beste du kan og være den beste personen du kan være, så vil det aller meste ordne seg.

Stol på magefølelsen, den har som regel rett
Magefølelsen din skal du ikke kimse av, den forteller deg om noe er feil. Lytt til den, det er et av mine viktigste råd.

En fast døgnrytme er veien å gå
Tidligere synes jeg det var så tullete når voksne og fagfolk fortalte meg at det var viktig med en fast døgnrytme, men nå er jeg tydeligvis blitt den personen selv. Jeg har gått fra å være et skikkelig B-menneske, til å bli – om ikke et A-menneske, så hvert fall noe i midten, og det har ført til at jeg får mer ut av dagen, blir mer produktiv og sitter med en bedre følelse hver dag. Selv om jeg ender opp med film i sengen dagen lang, for det skjer også av og til.

Spar penger, men ikke alt
Du skal tross alt leve og oppleve i disse årene. Vi er så frie i disse årene, så det bør utnyttes. Vær smart med penger – spar og invester, men husk også å unne deg opplevelsesrike reiser, matopplevelser og annet.

Lær deg og trives i eget selskap
Jeg tror det er viktig å trives i eget selvskap. Selvsagt er ikke alle som meg, men jeg har troen på verdien i å finne ro i seg selv og omgivelsene man er i. Å være alene gir deg tid til å reflektere over tanker, sentrere seg selv og finne indre kreativitet og inspirasjon.

Ta vare på deg selv både fysisk og psykisk
Med det menes ikke å se fittest ut eller finest ut, det betyr at du er nødt til å ta vare på deg selv så du føler deg bra og frisk. Du må sette krav om hvordan du vil ha det i relasjoner (både med andre og deg selv), du må gi deg selv tid til å reflektere og kjenne etter hvordan du har det og ta hensyn til dine egne følelser. Du må også være i aktivitet og kjenne at kroppen fungerer. Du må hvile når du trenger hvile, få frisk luft i lungene, gi kroppen den næringen den har behov for, være snill med deg selv og unne deg ting av og til. Alt handler om balanse, det kan ikke bli sagt nok.

Det finnes ingen «quick fix»
Jeg kan nesten love deg her og nå at det ikke finnes noen quick fix til problemene dine. Heller ikke når det gjelder kroppsbilde, selvbilde, selvsikkerhet og så videre. Dette er ting som må jobbes hardt med. Ikke sleng deg på noen trendy dietter, ikke tilfør kroppen din helt unaturlige ting og ikke tro at du kan skyve vanskelige følelser under teppet og at de blir der. Ta tak i problemene dine og jobb deg gjennom dem, uansett hvor vanskelig det er, så blir det garantert bare vanskeligere og vanskeligere.

Det finnes bare én av deg, og du er unik
Ikke bruk så mye tid på å tvile på deg selv og dine ferdigheter. Du er unik, tenk så fantastisk. Det finnes ingen andre mennesker i verden som deg!

Vær flink til å fortelle og vise de rundt deg hvor mye de betyr for deg
Vi må aldri ta de rundt oss forgitt, og det er viktig å vise at vi setter pris på dem. Det er vel bedre å si «glad i deg» én gang for mye enn én gang for lite?

Mestringsfølelse har mye å si for hvordan du føler deg i egen kropp
Med en gang du finner noe du brenner for, noe du føler du mestrer og at du føler en mening i hverdagen, så vil selvbildet og selvtilliten med en gang få en boost. Når du finner mening i andre ting forstår du plutselig hvor lite viktig alt sånt er.

Del dine tanker i kommentarfeltet