Seks grunner til å reise til Marrakech

Alle fargene og mønstrene
Marrakech byr på alle mulige farger og mønstre. Du finner det på fliser, møbler, interiør, sjal, sko, bygninger og mer. Det er en perfekt by for deg som er opptatt av mote og interiør.

IMG_0358

En ny kultur
Marokko er et muslimsk land, og de lever på en ganske annerledes måte enn oss i Norden. Det gjelder alt fra hvordan de arbeider, til kvinnesyn, til mat, musikk og alkohol. For eksempel bør man respektere kulturen deres ved å ikke kle seg for utfordrene, og det er få steder som selger alkohol. Du finner heller ikke mat av svin noe sted.

Alt det fine interiøret og moten
Byen er kjent for sitt fine interiør, deriblant vakre lamper, tepper og vaser. Det finnes så mye vakkert å velge i, og det er vanskelig å ikke pakke kofferten full av nydelig interiør. Marrakech er også en by som gjennom tidene har inspirert moten mye. YSL-muséet åpnet i Marrakech til minne for Yves Saint Laurent og byen som inspirerte han så mye. Ikke nok med det, byen har fargefestivaler hvor arbeidere fra Atlas-fjellene kommer med ull til Marrakech, og farger det i alle mulige farger. Det er verdt å sjekke ut hvordan det du kjøper faktisk får sin farge.

IMG_0351

Maten
Helt nypresset appelsinjuice, myntete, marrokanske pannekakene, pastilla, tagine… You name it! Dette landet kan mat, og det er et must å teste ut alt sammen når du først er der.

Alt det kule som er verdt å sjekke ut i nærheten
Marokko har ikke kun Marrakech å by på. Rett i nærheten av hovedstaden finner du blant annet Atlas-fjellene og Sahara-ørkenen – som begge er verdt å sjekke ut. Er du mer interessert i havet kan du på den andre siden reise et par timer til kysten for å surfe og ligge på stranda.

IMG_0330

Solnedgangene
Å se solnedgangen over Marrakech fra en rooftop er verdt turen alene. Hele byen blir rosa og alle farger blir forsterket. Det er et magisk syn. Nyt solnedgangen fra en av byens mange rooftops med en virgin mojito (det er de beste du har smakt!).

Del dine tanker i kommentarfeltet