Seks tips til deg som jobber hjemmefra

DSC08982

Sett på alarmen tidlig og kom deg opp! 

Selv om du er hjemme betyr ikke det at du kan sove bort hele dagen. Det gjelder å starte dagen til samme tid hver dag – men selvfølgelig kan noen dager være unntak. Sett alarmen på 0700, så har du tid til å slappe av med en kopp kaffe og en næringsrik frokost før du setter i gang med arbeidet.

Kle deg og fiks deg 

Selv om du ikke skal ut av huset med det første er det lurt å kle på seg og sminke seg. På den måten føler du at dagen har begynt og at du er klar til å ta fatt på det dagen har å by på. Må du plutselig på et møte eller en lunsj trenger du ikke ta pause fra arbeidet ekstra tidlig for å ordne deg.

Skriv ned gjøremålene dine 

Hver dag bør du skrive ned alt du skal gjøre. Det kan være vanskelig å holde fokus når man sitter hjemme, men dersom du har en liste med alt du skal få gjort er det lettere å jobbe for å krysse av gjøremålene. Start med det viktigste og jobb deg nedover listen.

Adskill «kontoret» fra resten av hjemmet

Ikke sitt i sofaen når du jobber, ha heller et eget kontor eller sitt ved spisebordet dersom du ikke har en egen plass. Når du tar pauser kan du heller sette deg i sofaen, og når du er der skal ikke jobben følge med. Hvis du ikke skiller jobb og hjem kan du fort føle at du aldri har fri.

Varier miljø 

Det kan bli tungt med alt for mange dager hjemme, så hvorfor ikke ta med alt du trenger og sette deg på en kafé noen ganger i uken? Miljøvariasjon kan gi mye inspirasjon og motivasjon.

Vær disipliert

Det aller viktigste når man jobber hjemmefra er å være disiplinert. Du må starte dagen tidlig, jobbe uten for mange pauser (og jobbe effektivt), og når arbeidsdagen er over gjelder det å legge fra seg alt som har med jobb å gjøre. Den mailen kan vel fint vente til i morgen? Mitt motto: Er det veldig viktig, så ringer de.

Del dine tanker i kommentarfeltet