Avslappende morgenrutine: Slik får du en god morgen

En god morgen har mye å si for hvordan resten av dagen vil bli. Selv om mange sliter med å stå opp om morgenen, tror jeg de fleste vil si seg enige i at det er deilig med god tid, slik at man rekker et pust i bakken og å nyte den første kaffekoppen før dagen begynner for fullt.

6 steg for en god morgen:

Ikke slumre!
Det kan virke umulig, men dersom du får det til er det skikkelig deilig. Prøv å sette alarmen på akkurat når du må opp om morgenen og kom deg opp etter første alarm.

Strekk deg i – og på vei ut av – sengen
Å strekke kroppen setter i gang sirkulasjonen i kroppen – du våkner litt og det føles deilig på samme tid. Det er ikke mye som skal til. Strekk armene mot taket, til hver sin side, roter overkroppen frem og tilbake, ta hendene mot bakken – da er du godt i gang.

Vask ansiktet i kaldt vann og påfør huden fuktighet
En kald dusj i ansiktet er forfriskende og oppkvikkende. Og om du starter dagen med en kroppsdusj kan du jo teste ut litt kaldere vann enn du pleier, som en liten oppkvikker. Tilfør huden fuktighet etterpå.

Lag deg en kopp kaffe og en næringsrik frokost
Det å ta seg tid til en ordentlig god frokost med kaffe/te gjør automatisk at dagen starter litt bedre. Det er viktig å få i seg næringsrik mat, spesielt nå om høsten og vinteren. Hva med havregrøt toppet med bær, grovbrød med ost, agurk og spirer, bananpannekaker eller en mettende smoothiebowl? Det tar ikke lang tid å lage.

Sett deg ned med med serie, en god bok eller lignende og nyt den stille morgentiden
La skuldrene senkes mens du nyter frokost og kaffe. Les en bok, se favorittserien, hør på podkast eller skriv dagbok. Det er noe magisk med å være oppe når det føles som resten av verden sover.

Nå er du klar for å starte dagen: Fiks deg til favorittmusikken og kom deg ut døren!

Det kan kanskje høres ut som dette er morgenrutinen til de som ikke må tidlig på jobb eller skole, men det er så enkelt som å stille alarmen en time tidligere. Det blir fort en vane, og en ganske god en også. Det er vel ikke så mye som slår en rolig, god og fin start på dagen?

En kommentar om “Avslappende morgenrutine: Slik får du en god morgen

Del dine tanker i kommentarfeltet