Bikbok Her[work] x Plan: Ny kolleksjon støtter jenters rettigheter

Reklame, invitert

I dag startet jeg dagen på Oslo Paint’n’sip sammen med Bikbok og Plan Norge, hvor de presenterte sitt nye initiativ; Her[work].

Her[work] er en del av den pågående kampanjen «her[self]», hvor Bikbok ønsker å inspirere kvinner til å ta eierskap til egen suksess. For bak enhver suksessfulle kvinne står hun selv.

Presentasjonen og workshopen i dag var sammen med fotografene Amanda Gylling, Hinda Fahre og kunstmaler Thea Elise Klingsvall, som har bidratt med hvert sitt verk som vil bli trykket opp på hettegensere. Disse genserne vil – fra og med i dag – bli solgt i utvalgte Bikbokbutikker og på nett, og kun i et begrenset opplag.

Overskuddet fra kolleksjonen vil gå til Plan International og BikBok sitt felles prosjekt, Girl’s Right to Education.

I verden i dag blir kvinner tvangsgift hvert andre sekund. 130 million jenter i dag har ingen utdannelse. Jenter har 1,5 ganger større sjanse enn gutter til å bli totalt ekskludert fra grunnskole. Likestilling er langt fra fakta i verden i dag, og fortsetter vi i dette tempoet vil vi ikke oppnå likestilling før om hundre år. Du kan lese mer om Girl’s Right to Education her.

Selv om suksess kan bety så mangt, så er det ingen selvfølge at kvinner i verden får mulighet til å føle suksess i dag. Bikbok ønsker med denne kampanjen å formidle styrke og selvverd, at det er rom for alt og alle og at det er viktig å heie på seg selv for den man er. Det er noe jeg støtter. Likestilling er noe jeg støtter. Og derfor kommer jeg til å gå stolt med denne hettegenseren og vite at dette er et av flere bidrag vi kan gjøre for å gjøre verden litt mer rettferdig. Det starter med at vi er bevisste.

Del dine tanker i kommentarfeltet