Budsjettvennlige hobbyer du kan starte med hjemme

Budsjettvennlige hobbyer du kan starte med hjemme urban twenties

Det er fort gjort at dagene går i det samme, eller at du mangler utspring for kreativitet. Kanskje du kjeder deg når du er hjemme alene, eller ønsker noe annet enn streaming som tidsfordriv. Da er vel ingen tid bedre enn nå til å begynne med en ny hobby?

Disse hobbyene er snille for lommeboken, samtidig som de gir deg mulighet til å lære noe nytt, lage noe nytt og gir utspring for kreativiteten.

Start en bokklubb

Få med deg jentegjengen eller familien til å lese samme bok innen en gitt tidsframme og snakk om boken over et glass vin på Zoom senere – eller til og med møtes, nå som restriksjonene er lettet. Dette er perfekt for deg som ønsker å lese flere bøker, men ikke helt vet hvor å begynne eller trenger motivasjon for å lese den ferdig.

Lag en ny Instagramkonto

Er det én spesifikk ting du elsker? Eller digger du bare generelt å ta bilder? Nisjeinnhold er blitt populært på Instagram, så hvorfor ikke bare kjøre på med bilder av plantene dine, hagen din, grafisk design, vinsmaking eller hva enn du interesserer deg for? Så kan du lære mer om fotografi i samme slengen, og kanskje du bygger opp et nettverk med mennesker som deler din interesse.

Begynn å strikke

Så er kanskje ikke garn det billigste du kan få tak i, men du får i alle fall mye verdi for pengene. Du får strikket og hatt et tidsfordriv, samtidig som du ender opp med noe unikt som du kan gå med. Du trenger ikke å starte med noe mer avansert enn noen grytelapper, og før du vet ord av det har du strikket deg en genser. Du finner masse tutorials på YouTube, eller kanksje dette er den perfekte måten å få litt ekstra kvalitetstid med bestemor eller mamma.

Begynn å male

Alt du trenger er lerret, maling og noen koster. Du trenger ikke engang maleerfaring eller skills. Sett deg ned med en god spilleliste og malesaker og mal noe abstrakt. Ikke overtenk det, bare få maling på lerretet og bli overrasket over resultatet.

Lek deg med leire

Hva med å begynne å lage skulpturer av leire? Eller nye skåler og nytt servise? Det er bare fantasien som setter grenser, og dette er flotte gaver også. Du får kjøpt hobbyleire på steder som Panduro og Clas Ohlson.

Prøv deg frem på kjøkkenet

Har du en liten kokk inni deg? Eller kanskje du bare ønsker å lære deg litt flere oppskrifter? Nå er tiden inne for å gjøre akkurat det. Bruk litt ekstra tid på kjøkkenet hver dag, finn nye oppskrifter og prøv nye ting. Det trenger ikke være så avansert. En enkel pastarett kan for eksempel gjøres ti ganger bedre bare ved å steke litt fersk hvitløk, løk og rød chili i olje, før du tilsetter hakkede tomater eller tomatsaus. Tilsetter du noen hakkede gulrøtter og litt sopp i tillegg, så har du plutselig en ordentlig god hverdagsmiddag.

Tips: Hvis du ikke er så glad i å stå på kjøkkenet kan det være en god idé å invitere enn venn til å lage mat sammen med deg. Eller så kan du gjøre min favoritt: Sett musikken på full guffe og kos deg mens du kokkelerer, gjerne med et lite glass av favorittvinen.

Lag dine egne smykker

Som barn hadde vi ofte skrin fulle av perler, lenker og mer, som vi kunne lage halskjeder, øredobber og armbånd av. Dette finnes jo også for voksne! Hva med å sette seg ned for å lage smykker til deg selv og de du er glad i? Flere hobbybutikker selger slikt utstyr.

Begynn å skrive

Du kan skrive dagbok, blogg, to do-lister, begynne på en bok eller skrive korte fortellinger. La kreativiteten utspringe seg i ord. Det aller beste rådet er å bare skrive. Skriv ned alt du kommer på, la fingrene flyte på tastaturet. Så kan du heller gå gjennom for å finskrive etterpå. Det viktigste er å ikke la tanken om at alt skal være perfekt stoppe deg fra å få ordene på dokumentet eller papiret.

Del dine tanker i kommentarfeltet