De fineste kyststiene rundt Sydney, Australia

Sydney er den største byen i Australia. Byen er kjent for sitt Operahus, som ligger ved havna, og Harbour Bridge – den store brua du ser fra havna. Bondi Beach er også en kjenning som ligger litt utenfor bykjernen. Selve sentrumskjernen er et forretningsstrøk og noe sjelløst, spør du meg. Likevel er det en by du vil besøke. De virkelige skattene ligger nemlig like ved.

Her får du en guide over de fineste kyststiene rundt Sydney, og i samme slengen får du meg deg et område eller to som er verdt å besøke.

Bondi – Coogee

Du har vel hørt om Bondi Beach? Stranden surferne elsker, som har tattoo sjapper med eget TV-show og hyggelige kaféer langs hovedgata. Her kommer turistene året rundt, og selv om bølgene kan gjøre det vanskelig å bade kan du alltid ta en dupp i sjøbassenget. Eller du kan gå Bondi to Coogee Coastal Walk.

Dette er den mest kjente kyststien i Sydney. Det merkes også på antall mennesker. I helgene kan du ende opp med å gå i kø blant lokale, turister og løpeglade folk. Likevel er den verdt å gå. Det er en vakker kyststi, med bølgeskvulp, surfere, klippeformasjoner og parker på veien. Turen er ganske kort og godt tilrettelagt for en hyggelig søndagstur.

Rose Bay – Watson Bay

Ta fergen fra Circular Quay til Rose Bay. Derfra må du følge veien et lite stykke, til Hermitage Foreshore Reserve, hvor kyststien starter. 

Denne turen er veldig fin, men har en del private områder hvor du må vike vekk fra kysten. Dermed blir det delvis trasking på vei og i bebodde strøk. Stien avsluttes i Watsons Bay, hvor du kan gå til Hornby Lighthouse før du tar fergen tibake til byen. Bortsett fra de bebodde strøkene er dette en tur du mer eller mindre vil få for deg selv.

Split Bridge – Manly

Ta bussen til Split Bridge. Derfra er det litt kranglete å finne veien. Gå ned under broen, og følg deretter skogsstien. Fra Clontarf Beach kan du enten gå på stranden eller følge gaten Monash Cres til Clontar Point, hvor kyststien virkelig begynner.

Følg stien til du ender opp på flotte Manly Beach. Turen er noe kupert, men nesten uten turister. Nyt usikten og lukten av havet, mens du drømmer deg bort og finner roen i egne tanker.

Manley er et hyggelig sted, hvor du gjerne må tusle rundt og ta deg en lunsj på brygge før du tar fergen tilbake til Sydney. Tursti eller ei – Manley bør du besøke uansett.

Del dine tanker i kommentarfeltet