Derfor bør du bruke ull hele året

Derfor bør du bruke ull hele året urban twenties
Settet på bildet er sponset av Kari Traa

For mange assosieres ull med vinter, hytta, ski og andre uteaktiviteter, men faktisk er ull like nyttig hele året. I år, hvor vi pent blir nødt til å feriere i vårt eget vakre land, kan det være spesielt nyttig å vite fordelene ved å bruke ull om våren og sommeren også.

Johanna Hills-Johnes er sjefdesigner i Kari Traa, og hun gir oss fem fordeler ved å bruke ull hele året:

Ull isolerer både mot kulde og varme. Ved å absorbere og slippe ut fuktighet, justerer den kroppstemperaturen din til et behagelig nivå. Ullen kan absorbere 50 prosent fuktighet av sin egen vekt, og vil derfor kjennes behagelig og varm selv om den blir fuktig når du svetter. 

Ull er bærekraftig. Merinosauen er «skapt» for å produsere ull, og må klippes hvis den ikke skal «kveles» av sin egen pels. Ull brytes også ned naturlig, du kan i prinsippet la den kompostere i hagen, uten å forurense – faktisk kan den tilføye næring til jorda – så fremt ikke glidelåser eller knapper følger med. 

Ull trenger ikke vaskes så ofte. I motsetning til annet treningstøy som vanligvis består av synestetiske fibre som kan trekke til seg odør og bør vaskes hyppig, er ull selvrensende. Alt du behøver å gjøre er å henge det ut til lufting, helst i varmere luft, så begynner ullens naturlige antibakterielle virkning. Om du likevel vil vaske ullen, har de rene plaggene null utslipp av mikroplast i motsetning til mye annet treningstøy.

Tynn merinoull kan være bra for huden. Merinoullens evne til å regulere fukt og temperatur, samt dens antibakterielle egenskaper, bidrar til å skape et sunt mikroklima for huden din.

Merinoullen vi bruker har lav micron, altså tynnere fibre enn andre ulltyper. Plagg i merinoull føles derfor silkemyke og lette mot huden. Fibrene er også elastiske noe som gir deg god bevegelsesfrihet. Til forskjell fra annen ull, krøller også merinoullen seg mindre og holder bedre på fasongen.

Kle deg i ull i sommer

Fordelene over er gode nok for å bruke ull hele året, men med ulltøyet som finnes på markedet i dag er det også gøy å kle seg i ull! Du finner tøy i alle de fineste fargene, med vakre mønster – og ikke minst, det føles dødsdeilig på huden. Jeg har samlet noen av mine sommerfavoritter under. Fra Dale Norway, Devold, Pierre Robert og Kari Traa.

Derfor bør du bruke ull hele året urban twenties

2 kommentarer om “Derfor bør du bruke ull hele året

Del dine tanker i kommentarfeltet