Derfor bør du ikke kaste disse

Vinflasker som lysestaker

Jeg har mange gode minner fra barndommen, men en av de tingene jeg husker best er da mamma og pappa hadde sene kvelder på verandaen med lys i gamle vinflasker. Rundt på verandaen stod det alltid en haug av vinflasker, full av stearin og med et stearinlys stående opp fra flasketuten.

Det har jeg latt meg inspirere av, og nå er tre av mine lysestaker gamle vinflasker. For meg er få ting hyggeligere enn et hjem fult av levende lys når mørket har lagt seg ute. Ekstra koselig synes jeg det blir når noen av lysene står i gamle vinflasker, som jeg vet jeg har gode minner fra.

Stort sett er det finest å ta av etiketten, men på Hyggevin-flasken klarte jeg ikke ta den av! Det er forresten en bedre vin enn man først tror – jeg tenkte i alle fall at dette var en vin som levde på navnet i stedet for innholdet, men der tok jeg feil. Jeg koste meg med flasken!

Det er enkelt å få av etikettene, du bare fyller flaskene med vann og lar de synke i en vask fyllt med varmt vann. La de ligge en stund, slik at limet slipper. Deretter tar du av papiret og vasker over med zalo og en kost. Eventuelt kan du bruke limfjerner om du har.

Tips! Dersom du lar lyset brenne for lenge og sliter med å få ut restene kan du holde flasketuten under varmt vann til stearinen løsner og faller ut.

4 kommentarer om “Derfor bør du ikke kaste disse

Del dine tanker i kommentarfeltet