Dette må du få med deg i Loen

dette må du få med deg i loen urban twenties

Loen er en liten bygd innerst i Nordfjord i Stryn, som ligger i Vestland fylke. Her får du oppleve norsk natur på sitt beste, med krystallklart og turkist vann, høye snødekte fjelltopper, isbreer og grønne skoger. Dette stedet bør stå på bucket-listen din.

I Loen ville det nesten vært nok å bare nyte omgivelsene fra teltplassen, men bare nesten. Det er nemlig ganske mange spektakulære opplevelser å få med seg. Her får du en liste over det du bør få med deg i Loen.

dette må du få med deg i loen urban twenties

Idyllisk camping ved Lovatnet

Lovatnet er en innsjø i Loen, som er kjent for den grønn-turkise fargen etter brevannet. Innsjøen er nemlig omgitt av fjell, hvor Jostedalsbreen ligger på den ene siden. Du finner flere campingplasser langs Lovatnet, blant annet Loen Feriesenter, Sande Camping og Helset Camping. Prisen ligger på rundt 250 kroner natten for teltplass. Det er også plass til biler, bobiler og campingvogner, samt du noen av stedene kan leie hytte. Det er dessverre vanskelig å finne en plass du kan slå telt utenfor campingplassene.

dette må du få med deg i loen urban twenties

Kano i grønne og blå omgivelser

Alle campingplassene og kaféen Kjenndalsstova – som ligger innerst i Lovatnet, leier ut kano og robåter. Du kan også leie kajakk enkelte steder eller ved sjøen. En kanotur på Lovatnet er av de unike, da du flyter bortover på det grønne brevannet omgitt av høye fjell og fossefall. Prisen for å leie kano/robåt ligger på 100-150 kroner timen.

dette må du få med deg i loen urban twenties

Den ville klatreopplevelsen Via Ferrata

Dersom du er litt over middels i god form kan du ikke være i Loen uten å gå Via Ferrata opp til Hoven (1011 moh). Dette er en klatretur på cirka seks timer, med den fineste utsikten du kan tenke deg over Lovatnet, Lodalen, fjellet Skåla og Jostedalsbreen. Du finner et eget innlegg om turen her.

dette må du få med deg i loen urban twenties

På toppen av Skåla

Dersom du har mer futt i bena bør du ta deg opp til toppen av Skåla, en 1848 meter høy fjelltopp. Faktisk regnes denne toppturen som den i Norge med størst høydeforskjell fra fjord til fjell. Du finner også de to flotte turisthyttene Skålatårnet og Skålabu her.

Nasjonalromantiske Rakssetra

Har du lyst på litt nasjonalromantiske omgivelser må du ta turen til Rakssetra. Her står flere små setre på rad og rekke og gjør den flotte utsikten bak enda mer idyllisk. Dette stedet er et populært reisemål for Instagrammere, og du har nok sett noen bilder herfra på sosiale medier. Turen opp tar cirka 30 minutter, hvor du går i bratt skogterreng til det åpnes opp ved setrene.

dette må du få med deg i loen urban twenties

Tilbake til istiden

Som nevnt tidligere er det Jostedalsbreen som titter ned fra fjellene rundt Lovatnet. Fra campingen kan du se tuppen av breen, og det er flere fosser med brevann som renner nedover fjellsidene. Innerst i dalen ved Lovatnet, forbi kaféen Kjenndalsstova, finner du Kjenndalsbreen. Breen brer seg over toppen av fjellet og ender i en lyseblå elv du går og kjører forbi.

Bødalsbreen og Briksdalsbreen (i Oldendalen) er også verdt å besøke dersom du får tid. I følge lokale er det derimot ved Kjenndalsbreen du møter færrest turister.

dette må du få med deg i loen urban twenties

Avslapning på Hotel Alexandra

Har du en dag til overs, hvor bena trenger hvile etter alle turene, er det et besøk hos Hotel Alexandra som bør stå på agendaen. Her finner du spa, inne- og utebasseng, samt en restaurant. Her kan du slappe av og nyte noen timer med vektløshet og serverte måltider.

Del dine tanker i kommentarfeltet