Disse bøkene vil vi lese i høst

Reklame / inneholder annonselenker til Tanum

På høsten er det få ting som er bedre enn å lage seg en stor kopp varm te, tenne stearinlys, pakke seg inn i et pledd og lese en god bok. Denne høsten vil vi bruke på bøker som gir oss noe ekstra, men som likevel er spennende. Derfor har vi plukket ut syv bøker som både er interessante og nyttige:

Bokbilder av produsentene

Fattig student: Karen Elene Thorsen har laget den perfekte kokeboken for studenter, eller for deg som vil spise sunt og spare penger samtidig. I boken finner du flere ukesmenyer til under 250 kroner, smarte restemåltider, sparetips og masse andre råd og tips. Du finner boken her.

Meg meg meg: Linnea Myhre har skrevet «meg, meg, meg», en fortelling om skjønnhetsjag og press, forventninger og voksesmerter. Denne boken handler om å lete etter seg selv og sin fremtid, samtidig som man skyver den unna. Boken fikk blant annet terningkast 5 av VG. Du finner boken her.

Omgitt av idioter: Alle mennesker er forskjellige, men det finnes noen konkrete personligheter og kommunikasjonstyper. Med vitenskapelig bakgrunn og eksempler fra hverdagen gir forfatteren et hjelpemiddel for å forstå dette. Omgitt av idioter beskriver på en en av verdens mest kjente metoder for å vise ulikheter mellom oss mennesker. Du finner boken her.

Jordnært: Søstrene bak «Radical Brokkoli» deler enkle råd, erfaringer og tips til hvordan du kan ta bedre vare på deg selv og miljøet. Visjonen deres er å gjøre det gøy og enkelt å være miljøvennlig, selv for deg som føler du ikke har tid eller overskudd. Du kan lese om erfaringer, råd og oppskrifter til å leve mer miljøvennlig. Du finner boken her.

Tenke, fort og langsomt: Forfatter Daniel Kahneman viser at vi tenker i ett av to systemer- enten raskt, intuitivt og følelsesdrevet, eller langsomt, rasjonelt og logisk i denne boken. Begge systemene er nødvendige, og begge har sine svakheter. I boken får lære om systemene, og hvordan de kan balanseres og virke sammen. Gjennom det skjønner vi mer av oss selv og hverandre – og samtidig lærer vi hvordan vi selv kan ta bedre avgjørelser, personlig og økonomisk. Du finner boken her.

Femihelse: Tabulagte temaer, uvitenskap og nysgjerrighet om kvinnens kropp. I denne boken går forfatterne sammen med fageksperter for å ta for seg ulike temaer det snakkes lite om. Nysgjerrige og åpenhjertige stiller de spørsmålene vi vanligvis ikke tør å stille av frykt for å fremstå dumme eller uvitende, eller rett og slett fordi det er pinlig. Du finner boken her.

Hjernen er stjernen: Hjernen din gjør deg til den du er. Den lærer, den forelsker seg og den tolker kompliserte mønstre. Men hjernen lokker deg også til å ta dårlige valg og den belønner avhengighet. Lege og hjerneforsker Kaja Nordengen gir deg innsikten du trenger. «Hjernen er stjernen» innvier deg i alle hemmelighetene om ditt mest utrolige organ. Du finner boken her.

Tanum har forresten tilbud denne uken, med 20% på hele butikken. Bare bruk kodeordet «superweek19» i kassen. Du kommer til nettsiden her. Tilbudet gjelder ut uken, til søndag 15. september.

Har du tips til andre gode bøker?

Del dine tanker i kommentarfeltet