Fire mål for sommeren

fire mål for sommeren urban twenties

Alltid plukke opp søppelet etter seg

Det blir Norgesferie for oss alle i år, grunnet korona. Da vil nok mange av oss bruke mer tid ute og det er ekstra viktig å huske på å alltid ta med søppelet etter seg. Uansett om du er i hagen, på stranden, i parken eller fjellet skal du alltid ta med søppelet etter deg. Ser du annet søppel som ligger slengt rundt? Ta med deg det også!

Les denne saken om hvordan du enkelt kan være mer miljøvennlig.

Spise mindre kjøtt

Det andre målet forsetter i retningen av å bli mer miljøvennlig. Se på nye matmuligheter denne sommeren og integrer mer frukt, bær, grønnsaker og belgfrukter i kosten din. Det finnes en haug av gode retter du kan lage uten kjøtt, og mange av dem egner seg ypperlig i sommervarmen!

Du kan for eksempel lage en deilig mozarella-salat, grillspyd med diverse grønnsaker, falafel i pita, halloumi på grillen eller en mektig pastasalat med bønner, pesto og alt du ønsker av grønt.

Være mer ute i naturen

Bruk fritiden i naturen, enten det er på dagsturer eller lengre turer. Ta med hengekøyen eller teltet og kom deg ut! Du kan lage middagen på primus eller bål, eller til og med lage en enkel piknik.

Logge av

Legg vekk telefonen denne sommeren. Bruk tiden med venner og familie, til å finne tilbake til naturen og deg selv og til å koble helt av. Se på solnedgangen i stedet for Netflix, gå en tur i stedet for å scrolle på Instagram og ha telefonen i lommen under gode samtaler.

Del dine tanker i kommentarfeltet