Nydelig sitrondessert

nydelig sitrondessert urban twenties

La oss pimpe opp sitrondesserten! Denne retten er superlekker, og vil garantert imponere gjestene på sommerfesten. Samtidig er den ekstremt enkel å lage. Du kan gjerne lage sorbeten fra bunn, eller så får du kjøpt noen gode sitronsorbeter på blant annet Meny – gå for gelato dersom de har det i sortementet. Oppskriften regulerer du ut i fra hvor mange du skal lage til – én sitron per person.

Visste du forresten av syrin er spiselig? Du har det helt sikkert i hagen, eller kanskje noen av dine naboer har det? De finnes i hvit, lys lilla/rosa og mørk lilla og er perfekt som topping på desserter og i salater for eksempel. Du kan også ha dem i vannet eller isbiter for et gjennomført måltid.

Dette trenger du

Store sitroner
Sitronsorbet
Syrin

nydelig sitrondessert urban twenties

Slik gjør du det

Kutt bunnen av sitron såvidt, slik at sitronen kan stå, men helst uten å komme inn til kjøttet. Deretter kutter du toppen slik at du kommer godt til kjøttet og den blir som en skål. Ta deretter ut kjøttet, uten å ødelegge skallet, ved å bruke en teskje og eventuelt en skarp kniv. Når du har laget en slags skål av sitronen tar du sitronsorbeten inni skallet (sorbeten bør helst være litt myk). Press den godt ned slik at hele skallet fylles. Deretter tar du plast rundt sitronene, eller du kan sette dem i en boks og frys dem godt.

Mens sitronsorbeten fryser kan du rense syrinen. Det gjør du ved å skylle den godt i vann. Husk at det kun er blomstene på syrinen som er spiselig. Bruk gjerne en saks for å klippe blomstene av den grønne stilken.

Når sitronsorbeten har fryst godt i skallet kan du gjerne toppe med litt ekstra sorbet på toppen og deretter pynte med syrinen. Så er det bare å servere!

Bon Appétit!

En kommentar om “Nydelig sitrondessert

Del dine tanker i kommentarfeltet