Reiseantrekk: Dette bør du tenke på

Reklame / inneholder annonselenker til Lindex og Monki

Foto: Kristin Laugerud

Jeg har tidligere skrevet om pakketipsene alle bør kunne, som du kan lese om her.

De fleste har nok opplevd å kle seg feil til en lang reise – med en bukse som er for trang i livet, vond å sitte i eller en skjorte som gjør overkroppen klam. For å ha en komfortabel reise kreves de rette klærne. Men det betyr ikke at du ikke kan se stilig ut!

Løst og komfortabelt

Først og fremst: Alt handler om komfort. Derfor bør du alltid velge klær som sitter løst og underdelene bør være i et materiale med stretch. I tillegg blir man ofte trøtt på reise, og i kombinasjon med den (vanligvis) kjølige luften ombord på fly, blir det fort kaldt og det er lurt å kle seg så du slipper å fryse. Derfor bør du også kle deg i lag, slik at du enkelt kan takle temperaturendringene som ofte kan forekomme på en lang reise. Og husk for all del varme og gode sokker for å holde føttene varme.

Materialet

Dersom du skal sitte flere timer på et fly og traske rundt på flyplasser vil jeg anbefale å tenke over materialet klærne dine er laget med. Gå for klær i kvalitet og med stoffer som ull, bomull eller lin. Klær i acryl og polyester blir fort klamt og ubehagelig.

Hår og sminke

Hår og sminke er det også lurt å ta hensyn til. Det beste er å reise med minimalt av sminke, slik at du enkelt kan freshe deg opp. Dropp øyesminken, så slipper du dryssende maskara og svarte ringer under øynene etter en lur. Når det kommer til håret er det beste å la det henge løst eller ha det i en løs flette. Da slipper du såre hårsekker og øm hodebunn, samtidig som du på behagelig vis kan lene hode inntil stoler og vegger i alle kanter. Et godt tips: Ta med en tangle teezer eller liten hårbørste i vesken, så kan du gre gjennom håret når det trengs.

Sko med plass

Vi må ikke glemme skoene. Det er to ting som gjelder: De må være behagelige å gå med (du skal tross alt traske en del rundt) og de må være enkle og ta av og på (det verste er når du må slite med å få på skoene etter en lang flytur). Husk at føttene gjerne hovner opp etter mange timer i lufta, så det er greit å ha sko med litt plass i.

Uten dill

Det er lurt å kle seg så enkelt som mulig når man skal ut på reise. Dropp smykker, klokker, belter og diverse om du vil gjøre det enkelt for deg selv. Det meste av dette må av i sikkerhetskontrollen – ofte høyhelte sko og. Derfor sparer du tid om du dropper dette fra start. Det er uansett ikke særlig behagelig med trange klokker og ringer, som strammer når kroppen hovner opp i luften.

Her får du to antrekk til inspirasjon for en behagelig – men stilig – reise.

Alle plagg fra Lindex: Kasjmirgenser HER, bukse HER, cardigan HER, rumpetaske i skinn HER, skjerf HER

Alle plagg fra Monki: Genser HER, bukse HER, jakke HER, sokker HER, fanny pack HER

Del dine tanker i kommentarfeltet