De beste reisetrendene i 2020

Flere store reisemagasiner, som Condé Nast Traveller, Indepentent og Forbes, samt flere norske medier, har spådd de største reisetrendene for 2020. Blant dem har jeg valgt ut de trendene jeg gleder meg over. Dette må det bare bli mer av:

Friendmoons

Vi har alle hørt om «honeymoons» – altså bryllupsreiser, men nå er det «friendmoons» som er inn. Det går rett og slett ut på at man drar med seg sine kjære og nære på bryllupsreisen, ifølge Independent.

Mikro-reiser

Mikro-reising er korte ferier, gjerne i nærheten av der du bor. Det handler om å ta flere og kortere pauser i en travel hverdag. Feriene er bare noen få dager og kan også være noen få dagers forlengelse av jobbreisen. Det kan være alt fra en kort helgetur til en storby i nærheten, en hytte ved sjøen, eller teltturer og hengekøyturer i skogen.

Nye transportmidler og «slow travel»

Flyskam er blitt et kjent begrep, og flere ser etter nye måter å reise på. Tog og interrail er blitt en mer populær reisemåte, spesielt i Sverige, men også i Norge. Ikke bare handler dette om å velge mer miljøvennlig transport, det handler også om det vi kaller «slow travel». Nå handler ikke bare ferien om destinasjonen vi skal til, men heller hele reisen i seg selv – fra A til Å. I tillegg til tog legger også mange ut på roadtrips, lange sykkelturer og lignende, hvor hele reisen er en opplevelse.

Les også: Roadtrip i Lofoten

Økoturisme og veganske hoteller

Flere og flere er blitt bevisste på å leve mer miljøbevisste i hverdagen, og dette påvirker også reisevalgene våre. Reiseoperatører og hoteller tar miljøbevisste grep og tenker nytt. Blant annet er det kommet flere hoteller som er veganske eller som forbyr plastikk. I tillegg velger stadig flere turister, spesielt «millennials», mer miljøvennlige transportmidler når de reiser og de velger gjerne reisemål som ikke er så langt unna.

Natur (nomadehoteller og spartanske ferier)

Tar du en scrollerunde på Instagram vil du sannsynligvis se flere naturbilder, fra venner i hengekøyer, på fjelltopper eller dypt inni skogen. Det er blitt en trend å søke mot naturen igjen, noe som også vises når vi velger ferietype. Spartanske ferier er blitt større, en ferieform som handler om minimalisme. Gjerne med en kombinasjon av digital detox. Idéen er at vi skal løsrives både fysisk og mentalt og at vi skal få kontakt med oss selv og naturen. I tillegg er nomadehoteller blitt en trend, altså hoteller som flyttes rundt i verden. De flyttes hver sjette måned, og åpner trailere med barer, benker og vasker på nye steder slik at gjestene kan sove under stjernene hvor de vil. Fra april til november i år vil de ta over et tempel og et tradisjonelt hus i en fiskelandsby i Japan, ifølge Condé Nast Traveller.

Veksten av blant annet Glamping-, iglo- og tretopp-hytter og -hoteller er bevis på hvordan vi ønsker mer minimalistiske reiser nærmere naturen.

Les også: Favoritt-hikes på Oahu, Hawaii

Mental velvære og tranformasjonsferier

Vi har allerede sett en del av denne type reise, ved blant annet alle yogareisene som er blitt så populære. Ifølge Global Wellness Institute er velværeturisme bransjens raskest voksende sektor. Vi ønsker reiser hvor vi kan fokusere på fysisk og mental velvære, blant annet gjennom yogareiser og treningsreiser. Nå ser vi også mer til meditasjonscamper, stillecamper og steder som tilbyr blant annet stresshåndtering og detox. I tillegg ønsker vi reiser som er mer enn bare å besøke et nytt sted. Vi ønsker en opplevelse, som gjerne forandrer oss på en personlig nivå. Det kan være alt fra å kommunisere med lokale, lære nye ferdigheter eller bidra med noe på stedet vi besøker. Ifølge Independent er frivilligturisme økende, altså hvor man kombinerer turistaktiviteter med frivillig arbeid.

Les også: Syv grunner til å gjøre yoga

Mindre byer og underturisme

Naturlig nok begynner vi å få en motvekt til overturismen. Vi begynner å bli lei av å gå i kø i gatene, og bytter ut populære reisemål som Venezia og Machu Picchu med mindre byer og nye, mindre kjente destinasjoner.

En kommentar om “De beste reisetrendene i 2020

Del dine tanker i kommentarfeltet