Seks apper for visuelt arbeid på telefonen

Det er mange som driver med visuelt arbeid i dag, enten det er en jobb eller som hobby. Heldigvis for oss, finnes det en haug av programmer og apper som kan brukes til dette. Gjennom flere år med visuelt arbeid og bilderedigering både som hobby og jobb har jeg fått meg noen favoritter. Disse appene bør du laste ned om du vil gjøre arbeidet litt enklere og litt gøyere!

Lightroom

Lightroom er et redigeringsprogram fra Adobe. Appen er perfekt for grunnleggende redigering, som lysstyrke, høylys, kontrast og farger. Appen støtter også raw-filer. I tillegg til den grunnleggende redigeringen kan du også jobbe mer med detaljer i Lighroom, både med farger og lys/kontrast.

Unfold

I Unfold-appen kan du lage Instagram stories. Her er det ulike maler hvor du enkelt kan plassere ønsket bilde og tekst, i tillegg finnes det stickers og flere fonter å velge mellom. Du kan også lage mapper med ulike kategorier, slik at det er enkelt å holde orden.

Canva

Canva er perfekt til deg som jobber mye med visuelt arbeid. Her kan du lage alt fra Instagram stories og Facebook bannere, til brosjyrer, logoer, invitasjoner, media kit og masse mer. Du finner en haug av flotte maler, eller du kan lage alt selv. Canva er også perfekt for kollasjer.

VSCO

VSCO er en bilderedigeringsapp, som også fungerer som en delingsplattform for bilder. I motsetning til Instagram er ikke dette et sted hvor «likerklikk» hører til, og akkurat derfor velger mange å dele bildene sine her. Uansett om du vil dele bildene dine eller ikke, så er appen perfekt for litt annerledes fotoredigering. VSCO er «kjent» for sine mange filtre, som du kan justere styrken på. Du kan også gjøre basic bilderedigering med appen.

Word Swag

Word Swag handler om – som du nok gjettet – om ord. Her kan du legge tekster over dine egne bilder eller mønstre som finnes på appen. Det er et godt utvalg av fonter og merker. Perfekt om du skal lage bilder med sitater, Instagram stories eller lignende.

InShot

InShot er et enkelt videoredigeringsprogram. Det er ikke noe fancy greier, men veldig fint å bruke for å lage litt bedre og kulere stories til Instagram for eksempel. Her kan du klippe i klippene, sette flere videoer sammen og legge til musikk, tekst og filter.

2 kommentarer om “Seks apper for visuelt arbeid på telefonen

  1. Hei! Har alltid likt å redigere bilder til mine ulike sosiale medier og fant dette innlegget veldig nyttig da jeg fant noen nye apper jeg har bruk for☺️

Del dine tanker i kommentarfeltet