Sicilias skatt: Taormina

DSC00348DSC00369DSC00375DSC00384DSC00407DSC00415DSC00430DSC00432

TAORMINA, SICILIA, ITALIA

Se for deg trange gater med gamle murbygg og vakker arkitektur på begge sider, som åpner seg opp til et torg med gamle kirker og utsikt over hele promonaden og havet. I alle gatene finner du motebutikker, lokale matvarebutikker, kunst og enda flere trange gater. Du ser kaffesjapper, restauranter og kiosker som selger hjemmelaget is på pinne. Det er til og med små lastebiler fulle av fersk frukt. Sola skinner gjennom bygningene og det kryr av blomster overalt. Litt lenger ned er det vakre parker med planter, trær og enda eldre bygninger – og det er utsikt over havet, så langt øyet kan se.

Bare en gondolbane- eller busstur ned fjellet finner du stranda og det turkise vannet. Det er mulig å booke en tur til Europas eneste aktive vulkan, Etna (sett utenom de vi finner på Island). Gudfaren ble spilt inn her også, i dette fantastiske italienske landskapet.

Det er byen Taormina på Sicilia jeg snakker om. Det er kanskje en av de fineste byene jeg har vært i noensinne. Byen er ganske liten, og ligger oppi fjellene, men den har mer å by på enn du først tror. Du må bare gå ned og opp og gjennom alle de trange gatene og trappene, selv om du ikke aner hvor de fører deg. Og når du er sliten kan du slappe av med en gelato og en cappuccino.

2 kommentarer om “Sicilias skatt: Taormina

Del dine tanker i kommentarfeltet