Slik får du mest ut av påskeferien

IMG_1321

For både deg som studerer og deg som jobber, kan det være lurt å bruke feriene på best mulig måte. Det handler om å senke skuldrene, slappe av og få ny motivasjon, samtidig som du bør få unnagjort gjøremål som vil gjøre det enklere for deg når ferien er over. Situasjonen er litt annerledes nå på grunn av koronaviruset, men jeg tenker likevel disse tipsene gjelder denne påsken.

Her er noen tips til hva du kan gjøre for å ha en produktiv ferie, samtidig som du får masse tid til å slappe av og bruke tid på de som betyr noe:

Skriv ned viktige gjøremål
Det er som regel i ferier vi har overskudd til å gjøre litt ekstra, så hva med å ta for deg de oppgavene du ikke har hatt ork til å gjøre tidligere? Ta for eksempel vårrengjøringen, skriv ferdig det dokumentet du skal levere kort tid etter ferien eller ordne det du skulle i nettbanken.

Ha på alarm, selv om det er ferie
Hvis du får unnagjort de fleste gjøremålene på morningen kan du bruke resten av dagen til å slappe av og være sammen med de du er glad i.

Sett av noen dager til å ta det helt med ro
Når det endelig er ferie er det lett å lage seg litt for mange planer. Husk å sette av noen dager hvor du kan få tid til å fokusere på deg selv og senke skuldrene helt. Hva med å ta et deilig bad eller lese den boken du har hatt i hyllen i flere måneder?

Vær ute i naturen og ute i dagslyset
Nå begynner dagene å bli lysere, så kom deg ut og nyt påskesolen! Frisk luft og sollys er godt for hodet og kroppen.

Sett av kvalitetstid med venner og familie
I en travel hverdag er det ikke bestandig man får tid til å ta vare på alle vennskap og familierelasjoner så mye som man skulle ønske. Derfor bør du bruke ferien til å være sammen med menneskene i livet som gjør deg glad! Det gleder både deg og dem. I disse korona-tider gjelder det kanskje å sette av kvelden til videochatter med vennegjengen eller turer i naturen med god avstand til hverandre.

Skroll gjennom sosiale medier for å få en inspirasjonsboost
Skroll gjennom medier som Instagram og Pinterest for å finne bilder og idéer som inspirerer deg. Lagre dem, lag et moodboard eller lag deg en ny skrivebordsbakgrunn til PC’en. Hent den inspirasjonen du trenger, som kan hjelpe deg i gang når ferien er over.

Del dine tanker i kommentarfeltet