Slik er du en god kjæreste

slik er du en god kjæreste urban twenties
Bilde av Sasin Tipchai fra Pixabay

Jeg har hatt utført en uformell undersøkelse hvor 25 stykker – gutter og jenter – har svart på spørsmålet: «Hva setter du høyest for at noen skal være en god kjæreste for deg?»

Det var ingen tvil om hva som er det viktigste stikkordet blant de som ble spurt: Tillit. De aller fleste svarte at de vil ha en kjæreste de kan stole på og vice versa, og at kjæresten er trofast og har respekt for deg.

De små tingene

«Kjæresten min har en greie hvor han hver morgen setter en kaffekopp klar på kaffemaskinen til jeg står opp. Jeg har aldri bedt han gjøre det, og at han heller ikke forventer noe tilbake synes jeg er veldig fint.»

Veldig mange synes også de små tingene i hverdagen er viktig. At kjæresten gjør det lille ekstra i hverdagen, som viser at han eller hun bryr seg. I tillegg sier mange at de setter pris på at en kjæreste tar initiativ til å bryte opp i hverdagen og finne på ting sammen. At kjæresten er villig til å bli med på ting for din del, selv om det ikke er han eller hennes favoritt, er også noe som settes høyt.

«Å plukke med seg en blomst eller cola hjem fordi du har hatt en tøff dag, det er en «make it or break it». Hvis hele forholdet kun består av sjeldne og store gester, hva er hverdagen da

Team

«En god kjæreste klarer å ta de tøffe samtalene og får deg til å føle deg bedre etterpå

Å være i et forhold er litt som å jobbe i team, og det er noe flere av de spurte setter høyt. Kommunikasjon er for eksempel et stikkord som blir gjentatt hos nesten alle 25. I tillegg setter flere pris på at man hjelper hverandre i hverdagen. Gjensidighet blir også tatt opp – at man har like mye omsorg, ansvar og tilstedeværelse i forholdet. Flere vil ha en kjæreste som viser dedikasjon til forholdet og som er villig til å vie tid sammen med deg.

«På de dårlige dagene mine, når jeg trenger han, da er han fantastisk

Gode egenskaper

La meg også dra frem noen av egenskapene som blir gjentatt hos deltakerne i undersøkelsen. Mange vil at kjæresten sin skal være trofast, ærlig, tilstede, reflektert, forståelsesfull, støttende, snill og omsorgsfull. Andre egenskaper som kommer frem er løsningsorientert, eventyrlysten, engasjert, stabil, forutsigbar, ydmyk og solid.

«Man må være bestevenner og kjærester på samme tid

Flere ønsker også at kjæresten skal være en bestevenn, som også går overens med dine venner. Det er også viktig å få tid og rom til å drive med egne ting og at man kan finne på ting sammen med venner.

«Det er mange små ting i hverdagen som er viktig når det kommer til å være en god kjæreste. Komplimenter, en kaffe på sengen og alltid si «elsker deg» før vi legger oss.»

Det beste av deg

En annen ting som kommer frem er at flere ønsker en som gjør at man ønsker å være et bedre menneske. Flere vil ha en kjæreste som får deg til å føle deg respektert og elsket uansett hva.

Noen sier også at du og kjæresten bør være på bølgelengde. At man har en gi-og-ta-mentalitet.

«Jeg tror også på kjærlighetsspråk, og tror at uansett om man tror på disse eller ikke, er det viktig å vite hva som får kjæresten sin til å føle seg elsket. At kjæresten min gjør eller sier de tingene han vet gjør at jeg føler meg elsket, setter jeg høyt

Romantikk og intimitet

Noen nevner også at det er viktig å opprettholde romantikken og kjærligheter, være intime i form av kjærtegn og kyss.

«Jeg setter intimitet høyt, som kjærtegn, kyss og kos i hverdagen. Jeg synes det er viktig å holde på det fysiske rundt forelske og parforhold

Trygghet, respekt og aksept

«Det er viktig at partneren min ikke får meg til å føle meg dum, men heller støtter meg opp uansett situasjon eller hvem vi er med

Andre nevner trygghet som en viktig del av forholdet. Noen nevner aksept for hverandre og flere sier de vil føle seg respektert og se at kjæresten også respektere andre.

«Jeg synes noe av det aller viktigste i et forhold er å vise kjærlighet – fysisk, men ikke minst ved å vise aksept. Aksept for at man kan ha dårlige dager i blant, aksept for at man kan føle det er krevende å slippe noen så tett innpå seg

Latter forlenger livet (forholdet)

Til slutt nevner mange at de tror humor gjør at forholdet vil vare lenger. At det er viktig å kunne tulle og le sammen.

Del dine tanker i kommentarfeltet