Slik får du mer energi

Det er nærmer seg høst og hverdagen blir mørkere, kaldere og gråere. Det kan virkelig tappe en for energi. Her er noen tips, som forhåpentligvis kan få energinivået litt ovenpå igjen:

IMG_8399Drikke mye grønn te

Kaffe hjelper jo også, men jeg syns grønn te har en bedre effekt for å føle meg bedre! Grønn te har veldig mange helsefordeler, og er blant annet full av antioksidanter, er godt for fordøyelsen og forbedrer mentalt fokus og humør.

Gå turer

Det kan være tungt å trene i slike perioder, så da hjelper det å gå turer. Det er to fluer i en smekk – frisk luft og litt bevegelse! Å gå turer, spesielt i naturen, er for mange en form for terapi. Det kan ofte gjøre både hodet og kroppen lettere.

Spis næringsrik mat

I slitne perioder skriker ofte kroppen etter fet og karbohydrat-rik mat. Dessverre er det akkurat denne maten som gjør deg enda mer slapp, så prøv heller å få i deg næringsrik mat som fyller opp vitaminlagrene. Sett fokuset på å få i deg mer frukt, grønt og bæristedet for å tenke at du skal kutte ut noe.

Hør på glad-musikk

Lag deg en spilleliste proppfull av musikk som får deg til å smile eller til å ville danse. Hør på denne på morgenen for et lite kick!

Bruk tid på deg selv

Ta en ansiktsmaske, en hårkur eller fiks neglene dine. Se på film, ligg i sengen og hør musikk. Prøv å slappe av og nyyyt ditt eget selskap.

Snakk med folk som drar deg opp, er positive og får deg til å smile

Dette er det viktigste punktet. Å ha gode venninner på skolen eller ha et godt forhold med kolleger gjør det hundre ganger mer motiverende å komme seg opp og til jobb/skole! Også et positivt hjem og en positiv vennekrets gjør humøret mye bedre og øker energien.

Del dine tanker i kommentarfeltet