Slik takler du stress

DSC09711

Jeg regner med det er flere enn meg som er en litt over gjennomsnittet stresset person. Fortvil ikke, det finnes flere gode metoder for å roe ned.

1. Det er to ting vi stresser over: ting vi ikke kan gjøre noe med og ting vi kan gjøre noe med. Så da er steg én å finne ut av om dette er noe som kan gjøres noe med eller ikke. Og kan det det? Da gjør du noe med det, da. Enkelt og greit. Og er det ikke noe som står i din makt, så er det kanskje ikke verdt å stresse så mye over? Det er uansett ingen ting du kan gjøre.

2. Yoga og pusteteknikker gir hodet kontakt med kroppen, og du blir avslappet og stresser ned. Så lenge du klarer å fokusere på pusten og bruke riktig teknikk vil du fort glemme alt du stresser over, og du vil få kontakt med deg selv – uansett hvor rart du enn synes det høres ut.

3. Skriv lister. Det å skrive lister over ting du trenger å gjøre eller å skrive ned de tankene du har vil gjøre at du føler du har mer kontroll. I hodet kan tankene svirre rundt og bli et stort kaos, men får du det ned svart på hvitt vil det fort føles mye mer overkommerlig.

4. Få ting er så terapautisk som å gå ute i naturen. Å gå en tur i en park eller skog – enten alene, med musikk i øret eller med en venn (tobent eller firbent) – er en fin måte å få roet ned tankene. Litt fysisk aktivitet er også veldig godt for både hodet og kroppen når alt føles stressende. 

Del dine tanker i kommentarfeltet