Små ting du kan gjøre for en bedre dag

Det er ikke de mest utenkelige ting du kan gjøre for å få en bedre dag, men disse punktene er ganske revolusjonerende likevel. Det handler vel i bunn og grunn om å roe ned, finne hvilepulsen litt oftere, være i kontakt med seg selv og la små, hverdagslige ting glede deg. Disse punktene kan hjelpe deg med å få en bedre dag:

Bruk tid til å nyte morgenkaffen
Eller teen din eller sitronvannet eller frokosten eller hva enn du måtte foretrekke å starte dagen med. Uansett, sørg for å få en rolig start på dagen. Det er nok individuelt og noen nekter å gi slipp på noen minutter ekstra med søvn, men jeg kan ikke se for meg at noen liker en travel og stressende morgen. Sett alarmen 15 minutter tidligere enn du trenger for å få tid til å kose deg med kaffekoppen eller tekoppen før du starter dagen. Å starte dagen med hvilepuls gir en bedre start på dagen, spør du meg.

Pust
Vet du hva som hjelper dersom du er stresset? Å puste. Godt ned i magen. Og hvis du ikke får sove? Å puste. Og hvis du føler du ikke har kontroll? Å puste. Ved å lære seg pusteteknikker for å puste dypt og godt ned i magen, vil du lære hvor stor påvirkning pusten har på kroppen og hodet. Det er en god måte å få kontakt med seg selv på. Et par minutter med dype åndedrag hver dag vil gjøre underverker – jeg snakker av egen erfaring.

Gå en tur
Sett på yndlingsspillelisten din eller en podkast, eller bare hør på lyden av byen eller skogen. Å gå en tur alene kan for mange – meg selv inkludert – føles som terapi. Du får tid til å samle tanker, reflektere over situasjoner og bare la tankene vandre. Det tror jeg er sunt, for både kroppen og hodet. La hjernen få en ordentlig pause, så får du plass til å bli motivert og inspirert.

Finn glede i de små tingene
Har du noen gang lagt merke til hvor sinnsykt godt den aller første koppen med kaffe om morgenen smaker? Eller hvor vanvittig vakker solnedgangen faktisk er? Og har du noen gang stoppet opp og smilt fordi løvene på trærne er blitt litt rødere og luften klarere? Jeg tror på at livet blir bedre dersom vi er flinke til å legge merke til og sette pris på de små tingene i hverdagen. Jeg leste et sitat for en stund siden, som sier det spot on: «Happy people aren’t grateful, grateful people are happy.» Tenk litt på den.

Del dine tanker i kommentarfeltet