Ta vare på huden din i sommersolen

ta vare på huden i sola urban twenties

Vi er bare i begynelse av sommeren, men allerede er solen sterk og det er langt på tide å bli ekstra flink til å beskytte huden. Egentlig bør du bruke solfaktor hele året, spesielt i ansiktet. Men vet du egentlig hva du skal beskytte deg mot?

– Det er to type stråler fra solen vi skal beskytte oss mot; UVB og UVA. UVA-stråler utgjør 95 prosent av den totale UV-strålingen vi utsettes for. De passerer gjennom skyer og vinduer, og trenger dypere inn i huden. Ved UVA-stråler eldres huden fortere, huden kan bli solintolerant og det kan oppstå pigmentsforandringer, står det i en pressemelding fra La Roche Posay.

Videre står det at UVB-stråler, som utgjør de resterende 5 prosentene av den totale UV-strålingen, er de sterkeste strålene om sommeren.

-Overhuden fungerer som et bremsende lag og beskytter bare delvis mot UVB-stråler. SPF-faktoren som er angitt på solkremen indikerer beskyttelsesnivået mot disse strålene.

La Roche-Posay noen av tips til hvordan du best tar vare på huden i sommersolen:

Unngå solen midt på dagen når den er på sitt sterkeste.
Påfør solkrem før du legger deg på solsengen.
Bruk mer solkrem enn du tror, ikke vær sparsom.
Påfør ofte i løpet av dagen, for optimal beskyttelse
Ikke utsett spedbarn for direkte sollys. Bruk en hatt, solbriller og klær.

Husk at du gjør deg selv en bjørnestjeneste dersom du dropper solkremen. Ta vare på huden din og bruk alltid høy solfaktor i ansiktet.

Del dine tanker i kommentarfeltet