Ti ting du ikke skal føle på i 20-årene

Å spørre om hjelp når du trenger det
Innrøm det, vi hater alle å spørre om hjelp. Vi vil klare alt helt selv, vi vil vise alle hvor voksne og selvstendige vi er. Men det er faktisk ikke noe skam i å spørre om hjelp. Foreldrene våre, for eksempel. De er eldre, smartere og mer reflektert enn oss, og de har vært i våre sko tidligere. Ring moren din hvis du ikke forstår en regning eller spør faren din om hjelp til å fikse bilen. Du er fortsatt like selvstendig.

Å bruke penger på alt og ingenting
Selvfølgelig er det alltid lurt å spare penger for fremtiden, det er noe alle bør gjøre. Men hvis det er en tid vi har mulighet til å bruke penger på akkurat hva vi vil, så er det nå. Reis så mye som mulig, spis god mat, kjøp en ny kjole, gjøre morsomme aktiviteter, gå på kino. Bruk penger på ting som gjør deg glad og som får deg til å føle at du lever. Når vi blir eldre blir vi nødt til å bruke pengene på en klokere måte, så nyt det mens du enda er ung.

Være egoistisk
Vi er unge, ville og frie. Gjør ting for DEG, følg drømmene dine og vær litt egoistisk. Det er viktig å bruke tjueårene på alt du har lyst til og alt du elsker. Det vil komme en dag hvor du ikke lenger har de samme mulighetene til å gjøre ting kun for deg selv.

Sivilstatusen din
Ikke frik ut av sivilstatusen – hverken om du er singel eller i et forhold. Dette er tiden for å finne ut hva vi vil, date (mye), ha det gøy, møte nye mennesker og finne ut hva og hvem vi vil ha. Vi er unge nok til å elske og nyte singellivet, og gamle nok til at det er helt innafor å føle seg «settled». Hvor digg er ikke det?

Bytte karriere
Har du en dårlig følelse fordi du byttet fag på universitetet? Eller vurderer du å bytte karrierevei eller jobb? Ikke føl deg dårlig av den grunn. Vi har så mye tid til å finne ut hva vi vil. Prøv å gå en ny vei, gjør noe helt nytt og følg drømmene dine.

Å si nei
Jeg vet ikke med deg, men jeg føler ofte jeg må si ja til alt, gjøre alt og bli med på alt. Enten om det gjelder jobb, venner eller familie. Realiteten er at det er helt OK å si nei, og ingen skal føle på at det ikke er greit å bli hjemme alene en kveld eller si nei på jobb fordi arbeidsmengden allerede er alt for mye. Lær deg å si mer nei med god samvittighet!

Miste kontakten med venner
I tjueårene vokser vi mye og vi utvikler oss mer og mer. Derfor er det normalt å miste kontakten med enkelte venner. Du vil miste noen, og få noen nye. Slik er det bare. Du vil beholde kontakten med mennesker som er lik deg og som gir deg mye i livet.

Ikke svare på meldinger med en gang
Og generelt sett det å ikke være «på» på sosiale medier hele tiden. Det er helt greit å ha pauser og være litt offline. Egentlig bør vi alle sammen være mye mer offline og heller være mer tilstede. Legg vekk den telefonen!

Å sove i stedet for å være produktiv
Seriøst, det er greit å sove!! Kroppen vår trenger å slappe av og sove også, og med så mange baller i liften i tjueårene er det lov å sove lenge en dag i stedet for å stå opp før sola for å være produktiv.

Å ikke følge tidslinjen du satte for deg selv
Da jeg var tenåring hadde jeg hele livet mitt planlagt, jeg. Jeg skulle bli mamma i en alder av 24, leve et A4-liv med en 8-4 jobb, en mann og en hund. Wow, som alt er endret i dag. Du kan ikke planlegge livet, det bare skjer. Og det er egentlig det beste med livet. Vi vet aldri hva som kommer til å skje, er ikke det spennende?

En kommentar om “Ti ting du ikke skal føle på i 20-årene

Del dine tanker i kommentarfeltet