To annerledes skatter i Bergen

Bergen er – etter min mening – en av de fineste byene i Norge. Her finnes alt. Det er et hyggelig sentrum, flere gode restauranter og kaféer, gode bademuligheter, massevis av fjell og fine turmuligheter. Det er den ultimate sommerbyen, så lenge man er heldig med været.

Etter flere turer til Bergen har jeg endelig oppdaget enda noen skatter. Her finner du nemlig både botaniske hager og ruiner. Disse stedene vil du ikke gå glipp av:

botanisk hage bergen urban twenties
botanisk hage bergen urban twenties

Botanisk hage og arboretet i Milde

Japansk hage, fossefall, koselige gåstier og planter i flere former og fasonger er det som møter deg i Botanisk hage i Milde. Du finner også en labyrint som du kan gå deg vill i om du vil. Pass på å lese skiltene nøye da noen av plantene er svært giftige.

Like bortenfor finner du arboretet. Det er et området som dekker flere kilometer, hvor du finner planter og trær fra Nord-Amerika, Øst-Asia og den sørlige halvkule, samt Nordens største rhododendronsamling og Norges største rosesamling. Området er laget med stier og gangveien i skog og ved parker, og det finnes strender på området også. Her kan du bruke en hel dag om du vil, ved å bare gå tur blant vakre omgivelser, spise lunsj på en av strendene og bade litt mellom slagene.

botanisk hage bergen urban twenties
botanisk hage bergen urban twenties

Lyse klosterruiner i Os

I Os finner du de gamle klosterruinene av Lyse kloster. Området er grønt og frodig, og ruinene er godt bevart. Du kan gå gjennom rom for rom, og på grunn av kartet på plassen vet du alltid hvilket rom du befinner deg i. Like ved er det en tursti, og omgivelsene er frodige og fulle av gressenger. Dra dit utpå ettermiddagen for å oppleve hvordan solen gir det perfekte lyset på ruinene.

Adresse: Edne 121, 5215 Lysekloster i Os

Del dine tanker i kommentarfeltet