Turmat på stormkjøkken: Fullstendig meny, tips og flere matforslag

Turmat på stormkjøkken primus urbantwenties

Denne menyen holder til en tredagers tur – altså to netter. Den inkluderer middag første dagen, og frokost, lunsj og middag dag to og tre. I tillegg gir denne menyen deg muligheten til å bruke opp all maten du kjøper.

Denne maten lager du enkelt på stormkjøkken, og det smaker enda bedre når du lager det ute. Før du får menyen skal du få noen tips:

Kutt opp og mål opp alt på forhånd, slik at du kan ha det i tette bokser og beholdere. Da bruker du mindre plass og du slipper å bruke lang tid til å forberede måltidet på tur.

Ha en god fryseboks og sørg for å bruke det som tåler varme dårligst først, som for eksempel biffen.

Turmat på stormkjøkken primus urbantwenties

Dag 1:

Middag: Fajitas med biff, mangosalat og guacamole

Kutt opp biff til to personer, en halv løk og 3/4 paprika. Legg det sammen i en lufttett boks. Kutt mango og agurk, og skvis litt limesaft over – ha det i en egen lufttett boks. Lag guacamole og ha det i en egen boks.

Når du skal lage maten på stormkjøkken trenger du bare steke biffen med løken og paprika, og tilsette fajitaskrydder og litt vann. Stek til biffen er ferdig. Så tar du fajitasblandingen i en tortillalefse og fyller med mangosalat, guacamole og ost.

Turmat på stormkjøkken primus urbantwenties

Dag 2:

Frokost: Eggerøre i tortillalefser

Eggerøren lager du hjemme. Bland egg med litt vann/melk, salt og pepper, hell det deretter på en flaske som ikke lekker. Ta med flasken på turen.

På stormkjøkkenet lager du eggerøren, ha gjerne litt salami (eller annet kjøttpålegg) i om du vil. Legg det i tortillalefse og topp det med litt ruccola.

Turmat på stormkjøkken primus urbantwenties

Lunsj: Wraps

Lag wraps av tortillalefser, salami (eller annet kjøttpålegg), ost og ruccola. Gjerne guacamole og mangosalat også om du har igjen fra gårsdagens middag!

Middag: Pasta med tomatsaus

Kutt opp restene av paprikaen og løken fra fajitasen og ha i en egen boks. På turen steker du opp dette og har pastasausen over. Riv gjerne i litt kjøttpålegg også om du har nok. Pasta koker du som anvist på pakken.

Turmat på stormkjøkken primus urbantwenties

Dag 3:

Frokost: Havregrøt

Ha havregryn og kanel til to personer en lufttett boks og ha med på turen. På stormkjøkkenet koker du opp grynene med melk og topper med banan.

Lunsj: Wraps

Lag wraps med det du har igjen fra forrige lunsj.

Middag: Pytt i panne

Kjøp en vanlig pytt i panne-pose fra frysedisken og ha oppi det du har igjen av rester fra de andre måltidene. Pytt i panne er toppers for å bruke opp rester, men smaker også godt på egenhånd.

I tillegg bør du ha med litt snacks og noe frukt eller lignende som du kan knaske på mellom slagene. For eksempel kan du ha med potetgull, sjokolade, nøtter, banan, eple. Ta med det du liker! Ta også med den drikken du ønsker, gjerne også en vannflaske du kan bruke gjennom reisen og fylle på når det trengs.

Handleliste til to personer:

4 egg
Melk av eget ønske (plantebasert melk er lurt da det ikke trenger holdes kaldt)
Havregryn
Banan
Instant kaffe
Tortillalefser
Biff
1 løk
1 paprika
2 avokado
Guacamolekrydder
1 lime
1 mango
1 agurk
1 pose fajitaskrydder
Ost (revet eller skivet)
Ruccola
1 pakke salami (eller annet kjøttpålegg)
Pasta
Pastasaus på glass
Pytt i panne
Ønsket snacks (godteri, potetgull…)
Frukt eller annet å knaske på
Drikke av ønsket slag
Vann
Matolje til steking

Turmat på stormkjøkken primus urbantwenties

Andre forslag til deilig turmat:

Det er mye annet godt du kan lage på stormkjøkken! Det beste tipset er å gjøre så mye som mulig klart på forhånd og planlegge godt. Prøv alltid å bruke opp den maten du kjøper, så du slipper å kaste.

Frokost/lunsj:

Pannekaker
Tynne, amerikanske eller bananpannekaker – det du liker! Lag røren på forhånd og ha den i en tett flaske

Polarbrød med pålegg
Det høres kanskje kjedelig ut, men polarbrød er jo så godt! Ta med pålegg som tåler litt ujevn temperatur over kortere tid, for eksempel syltetøy, nøttesmør, sjokoladepålegg, tubeost eller lignende.

Wraps
Fyll med det du ønsker!

Ostesmørbrød
Brød, ost, kjøttpålegg og smør er alt du trenger.

Egg og bacon
Alltid en slager! Lag eggerøren på forhånd eller sats på hele egg og lag speilegg.

Middag:

Suppe
Du kan lage hvilken som helst suppe på forhånd eller rett og slett kjøpe toro. Alt du trenger er å blande det og varme det opp på stormkjøkkenet.

Burger
Burgere er enkelt å lage på stormkjøkken. Du steker burgerne som vanlig, og hvis du har kuttet opp tilbehøret på forhånd er det superenkelt.

Taco
Kutt opp alt på forhånd og stek kjøttdeigen på turen.

Lapskaus og gryteretter
Du kan lage på forhånd og varme opp, bruke deg tid til å lage maten i naturen eller kjøpe med ferdig på boks. Smak og behag!

Falafel i pita
Stek falafel, varm pitabrødet og topp med det du måtte ønske. Tilbehøret har du selvsagt forberedt på forhånd og tatt med lufttette beholdere.

I tillegg er alle pastaretter enkle å lage, stekt ris, wok… You name it! Det er bare fantasien som setter grenser for deg.

Kosemat:

Banan med sjokolade
Lag et kutt i banen med skall og legg sjokoladebiter inni. Varm og spis når sjokoladen er smeltet!

Smore’s
Mariekjeks, melkesjokolade og marshmellows = sant <3

En kommentar om “Turmat på stormkjøkken: Fullstendig meny, tips og flere matforslag

Del dine tanker i kommentarfeltet