Verktøy for produktivitet, struktur og kommunikasjon

Verktøy for produktivitet urban twenties

Vi har tidligere skrevet et innlegg om apper du kan bruke for produktivitet, som du kan lese her. Denne gangen har vi snakket med Thea Winger, som er Talent Director i SplayOne. Her kommer hun med enda noen tips til verktøy du kan bruke for å holde orden og jobbe produktivt.

Trello

Trello er et prosjektverktøy hvor du kan koble sammen tråder fra kalender og epost. Du kan lage ulike «boards» for ulike prosjekter, lister over gjøremål og så videre. Dette verktøyet kan også brukes av flere, så alle har oversikt over gjøremål og progresjon i prosjektet dere holder på med.

– Jeg har mitt eget private «Trello board», ett felles med avdelingen og ett board per av profilene, hvor de selv strukturerer informasjon fra ulike prosjekter i ulike kort, og jeg hopper inn med bidrag der det trengs. Det er enkelt å fordele oppgaver i Trello, og holde styr på alle ting man har gjennomført som kanskje krever oppfølging på et senere tidspunkt, forteller Thea.

Hun legger til at man kan legge til flere «plugins», som for eksempel Google Drive, kalender eller kart.

Mailklient

– Hvor stor prosentandel av mailene du får er egentlig viktige?, spør Thea videre.

– Jeg bruker mailklienten Spark som bruker AI (artificial intellegence red.anm.) til å sortere hva som er viktige mailer og hva som ikke er det. Det gjør at man ikke blir forstyrret og får varsel hver gang det kommer inn et nyhetsbrev, eller mailer fra usikre kilder. Jeg bruker også «pin» funksjonen i Spark som en egen gjøreliste på alle de mailene som jeg ikke får «gjort noe med akkurat nå, men ikke må glemme til senere», sier hun.

Spark er gratis for enkeltpersoner og kan brukes på tvers av alle Apple-produkter og Android telefoner.

Slack

Slack er et kommunikasjonsverktøy, hvor du kan ha chatter og dialoger i ulike kanaler.

-Om man jobber i et team kan jeg ikke få anbefalt Slack nok. Det er 2019-versjonen av et forum, som gjør det utrolig lett å ha all dialog i riktig fora, med ulike kanaler til hvert tema. Mitt verste mareritt er endeløse Messenger-samtaler eller lange mail-tråder hvor man må bruke mye tid til å finne frem til akkurat den ene meldingen man leter etter. Enda deiligere er det at Slack snakker nydelig sammen med både Google Drive, Trello og en haug av andre verktøy, avslutter Thea.

Har du tips til noen gode verktøy for produktivitet, kommunikasjon og struktur? Del gjerne med oss i kommentarfeltet!

Del dine tanker i kommentarfeltet